Astăzi abordăm o temă de discuție care, din păcate, încă stânjenește foarte multe femei: incontinența urinară. Alături de singurul brand de produse pentru incontinenţă din România recomandat de Asociaţia Română de Urologie, cunoscutul producător de absorbante și scutece Seni România, încercăm să răspândim o abordare corectă față de firescul acestor probleme de sănătate.  Ele nu ar trebui să genereze izolarea persoanelor afectate, ci informarea lor. Discutăm, de asemenea, despre diferenta dintre absorbant igienic și absorbant urologic.

Ce este incontinența? Incontinența urinară este pierderea unei cantități variabile de urină între două urinări. Ea poate fi definită ca incapacitatea de a controla evacuarea urinei. Vezica urinară este controlată de un complex de organe și țesuturi: sistemul nervos, mușchii peretelui, musculatura de la nivelul gâtului vezicii urinare și de-a lungul uretrei, uretra în sine, precum și mușchii, nervii și țesutul conjunctiv ai planșeului pelvin.

Cine poate fi afectat de incontinență? Deși persoanele cu vârste înaintate sunt mai predispuse la episoade de incontinență, aceasta se poate instala la orice vârstă. Femeile sunt de 2 ori mai predispuse la incontinență urinară decât bărbații de aceeași vârstă, dar despre incontinența la bărbați vom vorbi într-un articol viitor.

Ce este incontinența urinară ușoară? Incontinența ușoară fie se manifestă temporar, fiind cauzată de probleme medicale care sunt tratabile, fie este o incontinență care permite persoanelor pe care le afectează să își poată desfășura activitatea normal, rămânând active. Estimativ, volumul mediu de urină eliminat involuntar într-un interval de 4 ore este de 50-100 ml.

Cu ce diferă un absorbant urologic de un absorbant igienic? Este important să facem o departajare corectă între absorbante urologice si absorbante igienice (folosite în timpul menstruatiei). Deși sunt asemănătoare cu absorbantele igienice normale, absorbantele urologice, așa cum sunt absorbantele Seni Lady, au structură și funcții diferite, fiind ideale în cazurile de incontinență urinară de picătură, ușoare și medie. Sângele și urina au consistență diferită, astfel că și protecția trebuie să fie diferită.

 

Absorbantele Seni Lady. Gama de absorbante urologice pentru femei este creată special pentru femeile active care iubesc confortul, siguranța și discreția și sunt foarte eficiente în momentele în care toaleta este departe. Persoanele cu incontinență ușoară încearcă de cele mai multe ori să protejeze lenjeria intimă cu absorbante igienice normale, însă ele nu oferă protecția necesară. Absorbantele urologice sunt soluția potrivită, deoarece acestea absorb foarte repede lichidul și îl mențin în interiorul miezului absorbant. Iată caracteristicile absorbantelor urologice pentru incontinență ușoară Seni Lady:

  • Capacitate de absorbție de până la 4 ori mai mare decât absorbantele igienice normale
  • Strat special de distributie Extra Dry System, care asigură o absorbție rapidă și uniformă a umezelii
  • Nu conține elemente din latex, minimalizând riscul apariției reacțiilor alergice
  • Superabsorbent cu proprietăți antibacteriene pentru neutralizarea mirosului neplăcut 
  • Suprafață exterioară moale, ce permite pielii să respire și protejează împotriva iritațiilor
  • Volănașe laterale pentru o extra protecție împotriva scurgerilor